Bottlenecking?

7 replies [Last post]
saifz
Offline
Joined: 09/01/2010
Posts: 15

I just feel like i am not getting the appropriate performance i should be getting from my computer in games. Im thinking my Isp (speed around 1mbs download) or my hdd is causing the bottleneck? Im getting stuttering slow downs etc most notably in tf2

I alrdy defraged my hdd and checked for viruses and did some tuneup ccleaner

Athlon 2 x4 640 O.Ced to 3.5ghz
4gb gskill ddr3 ram clocked in at 1333
wd 1tb blue 7200rpm
zotac gtx 460 1gb O.Ced
asus m4a87td evo mother board
650watt psu from corsair
Super write master dvd drive
Stock amd cpu cooling
I have 5 fans in total
Win7 ultimate 64bit

asus 21.5inch monitor
logitech 5.1 speakers
logitech g110 gaming keyboard+ cm storm sentinel advanced gaming mouse

Total:1450$ CAD incl. Tax (and shipping for gtx 460)

foodtrip2211
Offline
Joined: 02/10/2010
Posts: 23

i would suggest getting a better cpu cooler because youve oc'ed your cpu so now its getting hot, im not really sure if that is the coz of the stuttering slow/delay but its worth upgrading for. hope this helps you in some ways :)

saifz
Offline
Joined: 09/01/2010
Posts: 15

I have an h50 lol i have temps of about 25C on load

Tiv
Tiv's picture
Offline
Joined: 08/12/2009
Posts: 3584

Run 3dmark2006 and tell me your score.

As for TF2, disable multi core rendering enabled and see if it gets better.

I sleep fine at night knowing we are banning people who deserve it.  Tivon
Don't test my skills, I was trained by myself! Check out my Gaming Videos!

foodtrip2211
Offline
Joined: 02/10/2010
Posts: 23

ahahah I didnt read that you have an h50 its say at your system specs: "Stock amd cpu cooling" sorry about that :P

lamboman
Offline
Joined: 07/14/2007
Posts: 4

Can you describe these stuttering slow-downs? The reason could very well be your internet connection, lag that causes the stutter. Hard drive fragmentation won't decrease performance, only slow down loading times. Can you tell us the settings you are using, and in TF2, go to console and type "net_graph 3" (without the quotes). Then tell us if you are getting any loss or choke, as well as roughly an average frame rate (unless you have FRAPS or a similar program that is capable of giving an average frame rate.

saifz
Offline
Joined: 09/01/2010
Posts: 15

Hello ok i am running 3dmark06 and i got
16409 is the score at default everything

also at lamboman i think its my internet thats making me lag. I will try to do the net_graph thing l8er when i can

Also note that my gpu is running at core and shader 800/1600 and 2000 memory at 975mv

and my cpu is o.ced to 3.5ghz

sherretz
sherretz's picture
Offline
Joined: 07/10/2003
Posts: 100

foodtrip2211 wrote:ahahah I didnt read that you have an h50 its say at your system specs: "Stock amd cpu cooling" sorry about that :P

That's because he didn't indicate he had a H50 until you told him to get a new cooler.

E8400 Stock; CoolerMaster H50; Asus P5Q Deluxe; G. Skill 2*2GB + 2*1GB PC2 1066; Sapphire 4850; WD 6400AAKS; Win 7 Pro; PCP&C Silencer 750W; Antec 300